dinsdag 28 juni 2005

De avonturen van Lilie ... Ze starten!

3 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Hallo tante Lilie,

De techniek staat toch al verder dan verwacht: kunnen mailen en sms'en naar een ander werelddeel is toch een gemak hé. Ook al is de electriciteitsinstallatie niet je dat, ik ben toch blij dat je een goeie plek gevonden hebt omringd door vriendelijke buren. Maar ZO warm!!! Hoe hou je het uit? (en dan nog een beetje tempo bij het fietsen?!). Terwijl jullie snakken naar regen is de zomer hier momenteel verkouden...Verder weinig nieuws vanuit Berchem. Mijn 'rapport' was net als dat van Jefke prima, dus ik heb eindelijk eens wat tijd om te bekomen van het afgelopen jaar en wat uit te rusten; en ook om stilaan de geboorte voor te bereiden. Het is hier nu wel héél stil: iedereen op vakantie! Kaat en Wim naar Kreta, mama naar Zwitserland, Jef en Wim samen met Lot & Michael, Cil & Stefaan, Steven & Annik + kids naar Provence... Basje en ik doen het rustig aan samen, met z'n goeie en helaas ook nog kwaaie dagen. Hopelijk komt je project verder goed van de (Afrikaanse...) grond en levert t veel op voor de vrouwen daar!

liefs, Stien

10:39 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

hallo tante lilie,

hoe gaat het daar in Burkina? niet teveel heimwee?
Hier waren het vorige week erg warme dagen (tot 34 graden). gevolg: deze morgen na een grote regenbui een volle kelder. alles is net opgekuist en ik ben een beetje aan het bekomen van de inspanning (zeker 200 emmers).
Met bram en anna is alles goed, we hebben het wel (zoals altijd) druk, druk, druk. feestjes, vakantie, en tussendoor nog wat werken ook.
volgende week zaterdag gaan we met de familie Spinnewijn fietsen langs de Schelde. hopelijk is het mooi weer en kunnen we hen overtuigen dat Antwerpen echt niet zo ver ligt van Leuven.
alle tot we nog wat nieuws horen vanuit burkina

groetjes
isabelle

11:13 a.m.  
Anonymous Anoniem said...

Lilie,

Aangenaam verrast nog eens iets van je te vernemen, leuke website trouwens.

Grappig om te zien dat hoewel we momenteel in een totaal andere ‘wereld’ leven, jij in een Afrikaanse gemeenschap en ik in die van ons zoontje van 15mnd, we dezelfde les in “oefenen in geduld” voorgeschoteld krijgen. Ook hier is op voorhand plannen allemaal ok, zolang je maar open staat voor alle mogelijke wijzigingen. Maak je een afspraak op een uur dat je kleine dreumes normaal toch wel wakker is, gegarandeerd slaapt hij rustig nog een uurtje verder. Wil je eens rustig het huis wat opruimen of wat bijwerken, wees maar zeker dat die ukkepuk besluit om niet te gaan slapen en als je, je dan voorneemt om nu eens al je tijd vrij te maken voor die kleine kapoen, dan gaat meneertje rustig enkele uurtjes slapen…. om hopeloos van te worden, maar wel een goede les in loslaten en te nemen wat er komt, en dan is het allemaal “pas de problème”.

Moest je nu echt helemaal naar Burkina Faso verhuizen om een werf gaan op te volgen? Ik zou zo denken dat je het na meer dan 10jaar werf Parcival wel even voor bekeken hield. Maar nu waren er waarschijnlijk niet zo’n spelbrekers als brandnormen en mevr. Decortes J. Al kan ik mij voorstellen dat het ‘kunnen rekenen op’ aannemers daar niet veel beter is. Onze aannemer heeft het in ieder geval laten afweten, met het gevolg dat we naarstig op zoek zijn naar een andere….we hopen nog steeds ten laatste in september (dit jaar) te kunnen starten.

Groetjes

Hilde

7:07 a.m.  

Een reactie posten

<< Home